Indulás dátuma: 
2016. 06. 10. - 00:00 - 2016. 06. 12. - 20:00
Esemény típusa: 
Csatlakozás más rendezvényhez
Találkozó: 
Betyárék- Kerepes
Cél: 
Péterfalva (Kárpátalja)

 

Immáron az 5. alkalommal indulunk útra Kárpátaljára, hogy egy kis örömöt csempésszünk a Sámuel Alapítványhoz tartozó családcentrikus gyermekotthonok kicsiny lakóinak életébe.

 

Az Alapítvány közel 90 gyermekről gondoskodik, akik egy-egy házaspárnál nevelkednek 10 fős családokban. Nem akarjuk ragozni a helyzetet, hiszen ha ezeket a sorokat olvasod, akkor lehet fogalmad arról, hogy milyen lehet egy háborús Ukrajnában magyarként talpon maradni. Az anyagiak mellett a lelki támogatás talán még fontosabb…

A kezdeményezést a Bujdosó Janó és barátai által életre hívott Dévai túra ihlette. Idén egy maximum 50 motorból álló konvojjal tervezzük a látogatást. Szeretnénk a gyermekeket megmotoroztatni, ezért kis méretű plusz bukósisakot hozz magaddal és adományt is viszünk, ami fejenként egy tank benzin ára.

Fontos, hogy a motorod kifogástalan állapotban legyen (gumi ne legyen kopott, stb.), papírok rendben (forgalmi, zöldkártya) és legyen a te neveden! Ha hitel miatt banki tulajdonban van a motor, akkor közjegyző által ellenjegyzett irat szükséges, hogy a  tiéd, Te vagy jogosult használni, különben nem fognak átengedni! Csomagokat nem viszünk át a határon, mindent a kempingben hagyunk, mert így is hosszadalmas lesz az átkelés. A rendőrök odaát szintén nehezebb helyzetben vannak, tehát duplán fognak örülni ha valamit vétünk a szabályok ellen, úgyhogy nagyon oda kell figyelni (a KRESZ szerint tilos pl.: az egyébként ésszerű és hasznos zipzár alakzatban való motorozás, tehát libasorban, egymás után).

A nemzetközi helyzetet természetesen figyeljük, folyamatos kapcsolatban vagyunk az Alapítvánnyal, így ha úgy ítélik meg, hogy nem biztonságos a látogatás, akkor lemondjuk a túrát, akár előtte egy nappal.

A részleteket áprilisban fogjuk megjelentetni itt az oldalon.

 

A tavalyi túra beszámolóját itt olvashatod.

† Betyár †
† Betyár † képe

Offline
Csatlakozott: 2010. 10. 25.

Köszi!

Javítottam. 

 

"A múlt hibája, a jövő bölcsessége"

Hernyó (nem ellenőrzött)

Sziasztok!

A dátum helyesen: 2016. 06. 10-12-ig.

Hozzászólás

Belépés

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Következő esemény

2023. július 8. szombat - 08:00

Friss hozzászólások

Legújabb video